Toegankelijkheidsverklaring
Gemeente Kampen wil dat iedereen alle informatie op haar website gemakkelijk kan gebruiken. Daarom werken we continu aan het verbeteren van de toegankelijkheid daarvan.
Omschrijving huidige situatie:
Wij hebben nog geen toegankelijkheidsonderzoek laten uitvoeren en dit is nog niet ingepland. Op termijn laten wij een toegankelijkheidsonderzoek uitvoeren.
Uitgebreide toegankelijkheidsverklaring
Overheidsinstanties moeten een toegankelijkheidsverklaring publiceren voor iedere website waarvoor zij verantwoordelijk zijn. In de verklaring staat in hoeverre de website al aan de eisen voldoet en welke maatregelen de instantie neemt om toegankelijkheid te borgen, inclusief planning.
Wat is een toegankelijke website?
Ons doel is dat onze websites, interne digitale systemen en mobiele applicaties toegankelijk zijn voor zo veel mogelijk mensen, ook al hebben ze beperkingen of voorkeuren. Dat betekent vooral het volgende:
De website is zo ingericht dat zo veel mogelijk mensen de informatie kunnen lezen en begrijpen wat er staat.
De website is met elke pc, tablet of smartphone te bedienen en te gebruiken, dus ook voor mensen met aangepaste apparatuur.
We streven dan ook om minimaal aan de internationale toegankelijkheidseisen te voldoen, WCAG 2.1 niveau AA (Web Content Accessibility Guidelines). Voor overheden is dit opgenomen in Digitoegankelijk EN 301 549.
Problemen met toegankelijkheid melden
Heeft u vragen of opmerkingen? Of wilt u een pagina gebruiken die niet toegankelijk is? Dan kunt u contact opnemen met omgevingsvisie@kampen.nl.
Deelonderzoek techniek
Deze website is gebouwd in Mett Studio. Tijdens het ontwikkelen en verbeteren van Mett Studio wordt voortdurend rekening gehouden met de richtlijnen voor digitale toegankelijkheid. Daarnaast laat Mett haar software periodiek toetsen op toegankelijkheid door onafhankelijke deskundigen en lost gevonden knelpunten duurzaam op.
Status
Datum: 7 oktober 2024
Mett Studio is op dit moment nog niet volledig getoetst door een onafhankelijke externe partij volgens de WCAG-EM methode. Tussen 23 en 25 juli is een Quickscan digitale toegankelijkheid uitgevoerd door Swink. De gevonden afwijkingen zijn of worden op dit moment gerepareerd. Het rapport van deze Quickscan is openbaar in te zien.
In het najaar van 2024 zal Mett in samenwerking met klanten die Mett Studio gebruiken één of meer Mett Studio platforms volledig laten auditen volgens de WCAG-EM methode. De uitkomst daarvan is een functioneel-technisch deelrapport.